A Volkswagen családban világosan le vannak osztva a lapok. Lehet a Skoda akármilyen praktikus, lehet dögös, Audi-szerű fizimiskája, de az öthengeres motorokat nem kapja meg. Mert valahol meg kell húzni a határt, különben senki sem venne Audit.

Valódi rakétát építettek ebből a családi Skodából 1Valódi rakétát építettek ebből a családi Skodából 2

Csakhogy a költségcsökkentés szülte közös platformok, rengeteg kompatibilis alkatrész szinte kívánja az átalakítást. Az Audi RS3, és a Skoda Octavia is az MQB platformra épül, így nem tűnik megoldhatatlan problémának a 2,5 literes, öthengeres TFSI benzinmotor beépítése.

A műtétre a német RM-Performance vállalkozott, és a videók alapján sikerült a szívátültetés, a beteg jól van, veszi a levegőt, szedi a lábát.

Erster Fahreindruck vom Octavia 2.5 TFSI 4 Motion. Es ist alles komplett Serie 367PS

Közzétette: RM-Performance.de – 2019. február 3., vasárnap

Egyelőre maradt a gyári 400 lóerős teljesítmény, jelenleg a többi komponensre fókuszálnak az építők. A fékeket lecserélték azokra a Brembo tárcsákra, amelyek a Seat Leon Cuprákat is lassítják, folyik a KW-futómű finomhangolása, és az új blokk is igényelt némi átalakítást a motortérben. Módosítani kellett a légszűrő elhelyezését, valamint a kipufogó sem maradhatott gyári állapotban.

A DQ500-as DSG váltóval és összkerékhajtással elég jó esély van arra, hogy a 400 lóerős teljesítmény még tovább emelkedjen, Európa ezen részén, ahol az utcákat elborítják a céges, fehér Octaviák jobb modern sleepert el sem tudnánk képzelni.

Valódi rakétát építettek ebből a családi Skodából 3

Forrás: Vezess
Kapcsolódó címkék: Octavia RS Skoda