Napok óta nemzetünk legnevesebb versenypályáján, a mogyoródi Hungaroringen tanyázik az angol McLaren, de most cseppet sem a Forma-1 miatt. A képek és a neten fellelhető információmorzsák szerint éppen most mutatják be az angolok legújabb sportkocsijukat a kedves ügyfeleknek és egyúttal tartanak nekik egy kis tréninget meg persze több másik modellt is kipróbálhatnak a versenypályán.

A lényeg persze az új modell, de azért bőven hoztak olyan autókat, melyek leárnyékolják még a friss 600 LT-t is. Ilyen például a vállalat két csúcsmodellje, az egyik a 720S, melyben 720 lóerőre erősítették a V8-as turbómotort, mely kevesebb mint 3 másodperc alatt lövi 100-as tempóra a szupersportkocsit. Kétség kívül remekül hangzik, de a McLaren nem bízta a véletlenre és pontosan tudta, hogy mitől lágyulnak meg az autóbolond szívek és nyílnak szélesre a pénztárcák. Ez pedig a Senna, mely szintén tiszteletét tette a Hungaroringen.

Csúcskategóriás fenevadat hoztak a Hungaroringre 2

Csupán 500 darabot készítenek a McLaren Senna-ból, melynek formatervét ugyan sokan kritizálták, de az angolok egy cseppet sem aggódnak miatta, hiszen ezen az autón minden vonalnak funkciója van. A Senna esetében az egyetlen cél, hogy a lehető legjobb eredményt érje el a versenypályán. A szárazon 1198 kg-ot nyomó autó 800 lóerős és 800 nm nyomatéka is van mellé. Aktív aerodinamikája van, az ajtópanelek alsó része is üvegből van, hogy jobban láthassa a pilóta a kanyarcsúcspontot. Álló helyzetből 18,8 másodperc alatt gyorsul 300 km/órás sebességre.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

GO600LT (@go600lt) által megosztott bejegyzés, Szept 5., 2018, időpont: 2:15 (PDT időzóna szerint)