Nem csak a szemüket tartják rajta a konkurencián az autógyártók, hanem termékeiket is alaposan megvizsgálják, a legtöbb esetben legapróbb alkatrészéig bontják szét annak érdekében, hogy egész pontos képet kapjanak arról, hogy miféle megoldások járnak a versenytárs fejében. Néhány autómárka ennek érdekében megvásárolja az új modellt, de arra is akad példa, hogy önként küldik az ellenfélhez a típust, hiszen előbb vagy utóbb eljut oda is.

Éppen ezért szokatlan a következő történet, melynek két főszereplője a Tesla és a Mercedes. A Spiegel nevű német lap derítette ki, hogy a Mercedes szerződést szegett, amikor egy bérelt Model X-et vetettek alá átható vizsgálatnak. Az autót a Sixttől kölcsönözték ki, és nem csak tesztelték a Sindelfingenben lévő fejlesztőközpontban, hanem egy hosszú kirándulásra is elvitték az autót. Eddig talán még nem hat igazán botrányosnak, de a Mercedes ennél is tovább ment, a pletykák szerint szét is szerelték a Model X-et.

Természetesen nem darabokban, egy kartondobozban vitték vissza az autót a Sixthez, hanem gondosan összeszerelték és leadták a Teslát. Az eset miatt az autókölcsönző természetesen masszív kártérítést követel.