Több mint 110 millió forintba kerül

Több mint 110 millió forintba kerül

Több mint 110 millió forintba kerül


Ismerjék meg az SA Apertát, a Ferrari legújabb és egyben legexkluzívabb sorozatgyártású modelljét. Az autóból mindössze 80 darab készül, a Pininfarina formatervező stúdió 80. évfordulójára. Az SA betűk Sergio és Andrea Pininfarinára utalnak, akik cége a Ferrari legsikeresebb utcai autóit tervezték. Az Aperta olaszul a nyitottat jelenti.

Az SA Aperta alapját az 599-es sorozat adja, de természetesen elhagyták a hagyományos tetőt, amelynek helyét egy vászonborítású szerkezet vette át. A vászontető csak azért van, hogy megvédje a bent ülőket ha – ahogy a Ferrari fogalmaz – különösen elromlik az idő, a vevők nagy része vélhetően soha nem fog esőben autózni a kocsival.  

670 lóerős V12-es motort rejt

670 lóerős V12-es motort rejt

670 lóerős, V12-es motort rejt


Átdolgozták a jármű padlólemezét, hogy ugyanazt a merevséget elérjék, mint a zárt variáns esetén. A Ferrari közleménye szerint elenyésző súlytöbblettel sikerült ezt megoldani. A kétüléses roadster az eredetihez képest élesebb szögben dőlő szélvédőt kap, miközben az egész karosszéria alacsonyabban ül, ezek a megoldások pedig különösen áramvonalasnak mutatják. Az eredeti 599 egyik szép megoldása a C oszlop környéki spoiler, amelyet megőriztek, de persze nem az oszlopban folytatódik, csak az utasok mögött kialakított bukócsöveknek támaszkodik.

Biztosan nem lesz panasz a ferraris élményre, miután az SA Aperta orrába a jelenlegi leggyorsabb utcai Ferrari, az 599 legdurvább változata, a GTO motorját szerelik. Vagyis 670 lóerő és 620 newtonméter nyomaték repíti a különleges sportkocsit.

Természetesen a képen látható autó csak egy a Ferrari által kínált végtelen lehetőség közül, minden egyes ügyfél egyedileg állíthatja össze autója színét, utasterének kidolgozását. Bár a kocsi árát hivatalosan nem közölték, a Ferrari szóvivője elárulta, hogy több mint 110 millió forintba kerül. De nem kell összetörni a malacperselyt miatta, már mindegyiket eladták elővételben a vállalat kiemelt ügyfeleinek.  

A Ferrari SA Aperta világpremierjét a jövő héten megnyíló Párizsi Autószalonon tartják.