Hyundai Tiburon ATH módra 1

Hyundai Tiburon ATH módra

A japán autókra szakosodott ATH a Hyundai több modelljéhez is kínál tuning készletet, így a Coupehoz is. Földrészenként eltér, hogy az autót Coupenak vagy Tiburon-nak hívják, Európában Coupe néven árusítják.

Az autó 1999-es modellfrissítése után a legfeltűnőbb változás a dupla kerek első fényszóró és az új hátsó lámpa megjelenése. Megőrizte viszont az autó a szélcsatornában szerzett futurisztikus formavilágát.

Tovább hangsúlyozzák az autó sportosságát az ATH által készített kiegészítők. Az első lökhárító alá egy kis spoilerajkat csavaroztak, amely amellett, hogy alacsonyabbnak láttatja a kupét, javítja az autó stabilitását.
Rozsdamentes acélból készült, magas fényűre polírozott rácsokra cserélték az autó széria hűtőmaszkját és a lökhárítóban lévő rácsot.

Új a küszöb is, melyet látványos légbevezetővel láttak el. Ez sajnos csak optikailag hasonlítanak a Porsche vagy Ferrari hasonló elemére, így nem is juttat levegőt a fékekhez.
A hátsó lökhárító alá is csavaroztak egy spoiler toldalékot, lejjebb húzva ezzel az autó hátsó traktusát.

Hatalmas hátsó szárnyat csavaroztak az autó csomagtartó fedélre, amely követi a Hyundai mérnökei által megálmodott vonalvezetést. Négy támasztékon áll a szárny, amely nagyon hasonló az utolsó szériás RX-7-es Mazdáéra. Féklámpával látták el a szárnyat, csökkentve a ráfutásos balesetek valószínűségét.
A hátsó szélvédő fölé is tettek egy kis szárnyat, amely enyhén megtöri a tetővonalat. Aerodinamikai szerepe ugyan nincs a kis szárnynak, viszont rendkívül látványos.

Csak enyhén növelték a szériában 139 lóerős motor teljesítményét. A kétliteres erőforrás sportlégszűrővel és sportkipufogóval gazdagodott. A légszűrő jóval több levegőt juttat a motorba, növelve ezzel az égés hatásfokát és fokozva az erőforrás rugalmasságát. Gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az autó hamarabb éri el a magasabb fordulatszám tartományt.

Rendelhető az autóhoz csak sport dob, vagy komplett sportkipufogó rendszer. 100 milliméter átmérőjű rozsdamentes kipufogóvéggel látták el a hátsó dobot, amely lehet egyenes, vagy felfelé hajlított DTM kivitelű.

Nagyobb vezetési élményt nyújt az autó az ATH által a Tiburonhoz ajánlott sportfutóművel. Rendelhető csak Eibach sportrugó készlet, amely 40 milliméterrel helyezi lentebb a karosszériát, vagy kérhetünk komplett futóműcserét is, amely tartalmazza a rugókat és az új sport lengéscsillapítókat is.
Polírozott alumíniumból készült toronymerevítőt ajánl a németországi tuningoló a Hyundaihoz, ami a komplett futóműhöz szinte elengedhetetlen.

Különböző felnik közül választhat a megrendelő a cég kínálatából. Az ATH 7×17 collos felnik és 205/40 R 17-es gumi kombinációt ajánl. Ez az összeállítás jó hátassal van az autó úttartására és kanyarstabilitására is.

Egyéb kiegészítők is rendelhetők, mint például krómozott küszöb borítás és fehér számlapú órák.