Kabrió érzés
A jogosítványom megszerzése után egy ideig a szüleim autóit használva sajátítottam el a vezetés azon ismereteit, amit a vezetést oktatók nem tanítanak. A tanuló időszak lejárta után úgy döntöttünk, hogy érett vagyok egy saját autó birtoklásához. Mindehhez persze kellet az is, hogy munkába állva az autóm fenntartásáról gondoskodni tudjak. Az első autóm egy elég fapados 1.3-as Golf volt. Ezt később lecseréltem a mostani teljesen felszerelt Nissan 100 NX-re.

Egy ismerős — aki egy Nissan szalonnál dolgozott — ajánlotta ezt az autót. Eredetileg a feleségéé volt az 1.6-os Nissan 100 NX. Első látásra megtetszett. Kedvenc színem a fekete és ez dominál az autón is. Tökéletesen jó állapotban, szervizkönyvesen vehettem birtokomba az autót.

Kis önsúly 90 lóerővel párosul a kocsimban, ez lehetővé teszi a sportos autózást.
Mivel a 100 NX nem egy nagyköbcentis kocsi így a fogyasztásával sincs probléma. Felszereltettem egy duplacsöves rozsdamentes acélból készült sportkipufogó-dobot, mert szerintem fontos hogy egy autónak szép mély „hangja” legyen.

A Nissan 100 NX futóműve már gyárilag is sportosra hangolt, de az utólag felszerelt Aronal könnyűfémfelnik, 195/50–es alacsony oldalprofilú gumikkal párosítva még jobb útfogást biztosítanak. Azért, hogy az autó megjelenését fokozzam, szúrófényeket szereltem az első lökhárítóba, ami szerintem nagyon feldobja a kocsit.

Az NX belseje is eléggé sportos. Gyári sportkormány és sportülések található benne. Az autó igazából 2+2 üléses, mert a hátsó üléseken nagyon kicsi a hely, de ez is elég, mert egy szép nő így is elfér mellettem. Kényelmi felszerelésekben sincs hiány, mert az autó bőrüléseken és automataváltón kívül full-extrás.

Mivel autózás közben szeretek zenét hallgatni, bekerült az autóba egy a gyárinál komolyabb hi-fi is. Készíttettem egy új kalaptartót az autóhoz, amit természetesen fekete szövet borít. Ebbe kerültek az új, nagyobb teljesítményű hangszórók, a zenét a csomagtartóban lévő CD-tár biztosítja.

A Nissan 100 NX igazi nagy dobása a kivehető targatető. Ha jó az idő, az üvegtetőt a csomagtartóba téve, az autó kabrióként használható, ami nagyon nagy élményt nyújt.