Megjelent a Blaupunkt Skyline második generációja 1
A készülék gombjai könnyen kezelhetőek, 24cm²-es kijelzője jól leolvasható. Változattól függően ezüstmetál vagy antracit színű előlappal gyártják a készülékcsaládot. Gombnyomásra lebillen az előlap, így láthatóvá válik az MD-mini disc-, CD vagy kazetta meghajtó. Háromféle, narancs, vörös vagy kék megvilágítással gyártják a berendezéseket. Az erősítő 4x45W végfokozattal kialakított. Valamennyi kivitelnek része a mélysugárzó kimenet. A felhasználó előre programozott hangzásképek: komolyzene, dzsessz, rock, ének és diszkó közül választhat. Amennyiben a tulajdonos egyedi beállításokat programoz be, azok is hamar behívhatók.

A rádiórész kiemelkedően jó digitális vételt nyújt, mivel mindig az adott műsort a legjobb minőségben sugárzó frekvencián működik. SHARX-nak azt a rendszert nevezi a Blaupunkt, amelyik a szomszédos adóállomások okozta zajokat szűri ki a hangminőség további javítására. Minden modell bővített digitális equalizerrel (DEQ) felszerelt. A London CD 70 és a Frankfurt C 70 kétsávos, a többi modell háromsávos rendszerrel rendelkezik.

Minden Skyline típusú készüléknek része a kódkártyás védelem, telefonáláskor a műsorhang némítása, a négy előerősítő kimenet s a TMC-funkció (Traffic Message Channel=közlekedési információ csatorna). Utóbbit a dinamikus navigációs rendszerek használják, hogy alternatív útvonalak ajánlásával a vezető elkerülhesse a dugókat.

Két minidisc-lejátszó változatban kapható a Blaupunkt újdonsága. A hanghordozók új generációjához tartozó minidisc a Dallas MD 70 és a New Orleans típusokon játszható le. Mindkét változat 10 másodperces rázkódásáthidaló memóriával rendelkezik, amely megakadályozza, hogy rossz úton a rázkódástól megszakadjon a lejátszás.

Hagyományos CD-autórádióként négyféle készüléket kínál a Skyline. Az alapmodell az antracit előlapos Denver CD 70. Ez RDS-EON-PTY funkciókkal bír. Elsősorban az újabb Volkswagen típusokba szánják a Hamburg CD70-et. Ennek kék kijelzője jól harmonizál az autó kék műszerfal megvilágításával. A London CD70 testvéreinél abban tud többet, hogy TIM-Traffic Memo-funkciójának köszönhetően a közlekedési híreket digitális memóriájában tárolja és tetszés szerint időpontban lejátsza.

A Skyline sorozat csúcsmodellje a San Fransisco CD 70. Ez a kivitel hétsávos digitális hangzásbeállítással rendelkezik. DNC (Dynamic Noise Covering=automatikus menetzaj maszkolás) rendszerével folyamatosan méri a belső tér akusztikai jellemzőit és ennek függvényében módosítja a hangszínt és a hangerőt. A beépített DSA (Digital Sound Adjustment=digitális hangszínbeállítás) funkció szintén az élményszerű zenehallgatást szolgálja. Kezelését még kényelmesebbé teszi távirányítója. A San Fransisco CD70-et hangolható mélysugárzó kimenettel és felületáteresztő szűrővel is elláták.

Két magnósrádiót tartalmaz a Blaupunkt újdonsága. Madrid C 70-nek hívják a klasszikus kazettás alapkészüléket. A Dolby B zajcsökkentő rendszerrel rendelkező alapmodell másodpercre pontosan írja ki a lejátszási időt, akár a CD-játszók. A másik kazettás berendezés a Frankfurt C 70, mely képes tárolni és egy későbbi időpontban lejátszani a forgalmat érintő információkat.

CD-váltó kivitelben két készüléket kínálnak, a Missouri DJ 70-et és az Arizona DJ70-et. Előbbi CDA08 10 lemezes váltóval felszerelt, műszakisága a Madrid C70-hez hasonló. Az Arizona DJ 70 elegánsabb burkolatú. CDA09 jelű cserélője öt lemezt fogad be és bizonyos autótípusokba beépíthető közvetlenül az autórádió alá, ha a gépkocsi rendelkezik még egy DIN szabványú fiókkal.