Három év alatt száz darabot gyártott és adott el a Toyota GR Supra GT4 versenyautóból a Gazoo Racing, és hogy ezt megünnepeljék, még tavasszal bemutatták a 430 lóerős racer limitált kiadását, a GR Supra GT4 100 Editiont (ezt látod fenti képünk bal oldalán.)

Ez az kocsi dögösebb, mint a versenyautó, amit ünnepel 1

Ez szép és jó, de versenyautót nem vásárol, és pláne nem használ az átlagember. A jubileum marketing értékét viszont mégis kár lett volna veszni hagyni, ezért most megépítették az ünnepi emlékautó közúti változatát, a Toyota GR Supra GT4 100th Edition Tribute-ot. Ez ugyan hivatalosan csak nevét és különleges Plasma Orange fényezését kapta a versenyautótól, viszont a speciális fóliázásnak köszönhetően rendkívül feltűnő jelenség. A matt fekete és az arany jól mutat a narancssárga mellett, így az aerodinamikai elemek, illetve a 18 colos keréktárcsák is ezeket a színeket öltötték magukra.

Ez az kocsi dögösebb, mint a versenyautó, amit ünnepel 33

A felnik egyébként állítólag a legkönnyebb TÜV-engedélyes öntött alumínium keréktárcsák a piacon, viszont nem ezek az egyetlen különleges szerelvények, amiket az autó kapott. A pedálszettet, a hátsó szárnyat és az első kötényt az AC Schnitzer szállította, a minden irányban állítható futómű a Bilsteintől jön, míg a kipufogó a Milltek gyártmánya.

Ez az kocsi dögösebb, mint a versenyautó, amit ünnepel 34

A 3,0 literes, kéziváltós Suprára épülő ünnepi verzió elemei egyébként szabadon összeválogathatók az alkatrészpiacról, semmi exkluzív elem nincs köztük, azaz műszakilag bárki megépíthet egy hasonló autót.

Ez az kocsi dögösebb, mint a versenyautó, amit ünnepel 35