Pont egy héttel ezelőtt kémfotókat tett közzé a Kodiaq szabadidőjármű új kiadásáról a Škoda, most pedig skicceken keresztül alkothatunk elképzelést arról, hogy mi vár ránk az október 4-i világpremieren.

Első képeken az új, hétszemélyes Škoda 1

A Kodiaq lesz az első Škoda, amely a márka új dizájnfilozófiáját, a Modern Solid formanyelvet alkalmazza: ez a főtervező szavaival élve „praktikus, áramvonalas és dinamikus” vonalakat és idomokat jelent.

A szintén most megújuló Škoda Superb példájából kiindulva alaposan átrajzolt, robusztusabb orrkialakításra, masszív farra, keskenyebb fényszórókra számítunk – utóbbiak mátrix LED rendszerűek, azaz anélkül biztosítanak hatékony világítást, hogy elvakítanák a szemből érkezőket.

Első képeken az új, hétszemélyes Škoda 11

A hátsó lámpatestek megőrzik a jellegzetes C kialakítást, azokat piros sáv köti össze. A motorházfedelet élek tagolják, a D oszlop sötét krómdíszítéssel is rendelhető.

A robusztus megjelenés egyik fő eszköze a szögletesen megformált kerékívek, amelyek mögött 17-20 colos méretű kerekeket találunk majd. A Kodiaq nemcsak látványosabb, de nagyobb és tágasabb is lesz.

Első képeken az új, hétszemélyes Škoda 12