Az Audi a Volkswagen-csoport digitális leányvállalata, a Cariad bevonásával megvalósította, és idén nyártól számos új generációs típusában elérhetővé teszi azt a fedélzeti alkalmazásboltot, amelyen keresztül közvetlenül telepíthetnek autójukba különböző applikációkat a felhasználók.

A folyamatosan bővülő katalógusból kiválasztott appokat az okostelefon kihagyásával, az infotainment-rendszer beépített mobil internetkapcsolatán keresztül tölti le a rendszer, és automatikusan integrálja azokat az érintőképernyős menürendszerbe.

Veszélyes irányban fejleszt az Audi 1

A cégcsoporton belül először az Audinál bevezetésre kerülő funkció kezdetben meghatározott témakörökbe sorolt alkalmazásokat kínál, így zene- és videólejátszókat, játékokat, navigációs programokat, parkoló- és díjfizető applikációkat, valamint az autózáshoz közvetlenül nem kapcsolódó appokat, a hírszolgáltatástól kezdve az időjáráson át a határidőnaplóig.

Az elérhető alkalmazások köre folyamatosan bővülni fog, de piaconként eltérő lesz. Az Audi 2019 óta kínál integrált Amazon Alexa szolgáltatást autóiban; az új szolgáltatáson keresztül az Alexa legújabb verziója is elérhető lesz.

A szolgáltatáshoz szükséges adatkapcsolatot, ahogy említettük, beágyazott SIM-kártyán keresztül biztosítja a rendszer. Ennek használata az első 25 GB-ig ingyenes, utána fizetős. A jelek szerint ennek alternatívájaként, az Android Auto és Apple CarPlay funkciókat felhasználva saját okostelefonjáról is biztosíthat adatkapcsolatot az ügyfél.

Veszélyes irányban fejleszt az Audi 21

2023 júniusától a legújabb multimédiás interfésszel (MIB3) felszerelt Audi A3, A4, A5, Q5, A6/A7, A8, Q8 e-tron és e-tron GT típusokhoz érhető el a szolgáltatás, korábbi gyártású modellek nem részesülnek a lehetőségből.