A Dacia jóformán teljes palettáján bevezeti márciustól az Extreme kivitelt, amit első pillantásra igényes természetjáróknak kínálnak: az új cédruszöld (a Spring esetében palakék) fényezés, a vörösréz tónusú részletek, a fényes fekete keréktárcsák és a térképészeti szintvonalakat imitáló matricázás mellett a Dusteren kerékív-szélesítést, sőt, sznorkelt is kapunk.

Gyári Dacia nem volt még olyan menő, mint ezek itt 1

Az utastérben speciális, könnyen tisztán tartható, nagy kopásállóságú, ugyanakkor bársony hatású szövetet: MicroCloud fantázianevű anyagot alkalmaztak az ülések és az ajtók kárpitozásánál. Az ülések dombornyomott márkajelzése, a gumiszőnyegeket és a küszöböket díszítő térképgrafika, a szellőzők, a váltógyűrű és a navigációs képernyő rézszínű dekorációja mind különleges stíluselem.

A Duster esetében így még hitelesebb az összkerékhajtás, de Extreme kivitelben a Jogger és a Sandero Stepway is kimerészkedhet a terepre: a középkonzolon elhelyezett gombbal aktiválható Extended Grip (kiterjesztett tapadás) funkció a menetstabilizáló rendszer áthangolásával laza talajon is stabil előrejutást biztosít.

Gyári Dacia nem volt még olyan menő, mint ezek itt 40

Az Extreme kivitel volt az apropója, de a Jogger összes ötüléses verziójához megrendelhető a különleges kempingágycsomag, amiről itt olvashatsz részletesen.