Elsősorban a modellstruktúrát érintő változásokkal, valamint egy apró, de lényeges műszaki fejlesztéssel fut neki az új évnek a Jaguar F-Pace.

Nagyobb akkut kap a konnektoros hibrid Jaguar 1

Ami az utóbbi illeti, mostantól az eddigi nyolc helyett kilenc egyedi cellából áll a P400e plug-in hibrid modellváltozat nagyfeszültségű lítiumion-akkumulátorcsomagja. Ezzel 19,2 kWh-ra nő a teljes kapacitás, ez pedig a korábbi 53 helyett akár 65 kilométeres elektromos hatótávolságot jelent.  Ezzel együtt a modell szabványos CO2-kibocsátása 37 g/km-re, üzemanyag-fogyasztása 1,6 l/100 km-re csökkent. A hajtáslánc egyéb értékei (404 LE maximális rendszerteljesítmény, 640 Nm kombinált nyomatéki csúcs, 5,3 mp gyorsulás 0-100 km/órára) nem változtak.

Általános jelleggel bővül a típus kiviteleinek felszereltsége. Kikerülnek a választékból a korábbi nem R-Dynamic kivitelek, a piros-ezüst kerékagyborítást fekete-ezüstre, a piros-zöld R-Dynamic típusjelzést fekete-szürkére cserélik.

Nagyobb akkut kap a konnektoros hibrid Jaguar 47
Nagyobb akkut kap a konnektoros hibrid Jaguar 48

Mostantól az alapmodell is digitális műszeregységet alkalmaz, alapfelszerelés lesz a Pivi Pro infotainment-rendszer vezeték nélküli okostelefon-integrációval és a zseniális What3Words navigációs funkcióval.

A 2023-as motorkínálat a már említett plug-in hibriden kívül az SVR kivitel számára fenntartott 550 lóerős V8-ból, hathengeres mild hibrid benzin- (400 LE) és dízelmotorból (300 LE), négyhengeres mild hibrid dízelekből (163 és 204 LE), valamint egy 250 lóerős, teljesen villanymotor-mentes klasszikus benzinmotorból áll. Alapfelszerelés az összkerékhajtás és a nyolcfokozatú automata váltó.

Nagyobb akkut kap a konnektoros hibrid Jaguar 49