A Mol a Budapesti Értéktőzsde honlapján közölte, hogy végrehajtották a Dunai Finomító tervezett leállítását 2022 október első felében. Az újraindítás közben kiderült, hogy a Mild Hydrocrack – Hydrogen Desulphurisation (MHCK-HDS) üzemben és más üzemekben is további karbantartásra van szükség.

A karbantartási munkák befejeződtek, és megtörtént az MHCK-HDS üzem újraindítása. Ennek eredményeként a Mol megkezdte a kőolaj-feldolgozás szintjének fokozatos növelését.

A maximális kapacitás elérése várhatóan néhány hetet vesz igénybe. A Mol közleményében megismételte, hogy a piac teljes ellátása a jelenlegi környezetben nem lehetséges az import szintjének növelése nélkül.

Soha nem volt még annyi leürülés a Molnál, mint az elmúlt napokban: a teljes hálózatunkban jelentkezett részleges termékhiány és a töltőállomásaink negyedében volt teljes leürülés – közölte Bacsa György, a Mol ügyvezető igazgatója. A napi forgalom a benzin esetében a normális piaci szint kétszerese, a dízelnél pedig közel a másfélszerese. “Az ellátási helyzet egyértelműen kritikus, a kereslet az egekbe szökött, a fogyasztók készleteznek, beindult a pánikvásárlás” – írta Bacsa György.