A hatalmas G-osztály után most a spektrum másik végén készített jubileumi limitált szériát az idén 55 éves AMG, méghozzá rögtön hármat. Az ötajtós A 35 4MATIC mellett a CLA 35 4MATIC szedán és sportkombi (Shooting Brake) kivitelben is elérhető.

Ötvenöt évesen is virgonc az AMG 1

Mindhárom modell ugyanazt a 306 lóerős, 400 Nm-es, kétliteres turbómotort alkalmazza, amelyet még 2018-ban vezetett be a szériában az AMG. Az összkerékhajtás a nyomaték legfeljebb 50 százalékát juttatja a hátsó tengelyre, alaphelyzetben elsőkerék-hajtásúak a modellek.

Az évfordulós Edition 55 kivitelek AMG aerodinamikai csomagot kapnak, ami megnövelt első splittert, fix hátsó szárnyat, oldalsó légterelő lemezeket, valamint markáns hátsó diffúzort tartalmaz. Szintén alapfelszerelés az éjszakai csomag, ami magas fényű fekete karosszériaelemeket, sötét krómozású kipufogóvégeket, továbbá hővédő sötétített ablaküvegeket hoz. Szintén feketék a hűtőmaszk rácsai, továbbá a típusjelzések.

Ötvenöt évesen is virgonc az AMG 17

A fekete vagy fehér karosszériaszínben rendelhető Edition 55 modelleket az AMG méretes emblémája díszíti, a keréktárcsák 19 colosak, az üzemanyagtöltő sapka szintén AMG feliratot kapott.

Az utastér démoni fekete-piros színvilágú: az AMG Performance által biztosított sportülések és sportkormány egyaránt kéttónusú kivitelt kapott, a küszöbbetéteken pirosan világít az AMG felirat, a fekete padlószőnyegeket pirossal hímzett felirat díszíti.

Ötvenöt évesen is virgonc az AMG 18

A csomaghoz fekete beltéri autóponyva tartozik, amely a természet erői ellen nem véd, de a port távol tartja a karosszériától, miközben szellőzik is.

Mindezt nem adja olcsón az AMG: az Edition 55 modellek felára 12 614 euró, azaz mintegy 4,8 millió forint.

Ötvenöt évesen is virgonc az AMG 19