A Porsche 911 tervezője, F. A. Porsche 1972-ben alapította meg a stúdiót. Ennek örömére január 19-én, azaz a mai napon nyílik egy időszakos kiállítás a Porsche Design házi múzeumában, de más módot is talált az ünneplésre a formatervező ház.

Különleges ajándékok az 50 éves Porsche Designtól 1

A Porsche 911 Edition 50Y Porsche Design az aktuális modellgeneráció egyedi kivitelű szériája. A minden külső részletében fekete autó utasterében olyan klasszikus részletekkel találkozhatunk, mint az ülések kockás szövetbetéte, vagy az alapfelszerelésként kínált Sport Chrono csomag órájának piros másodpercmutatója.

Különleges ajándékok az 50 éves Porsche Designtól 75

Utóbbit a Porsche Design egyik első alkotásának, a szintén fekete Chronograph I karórának a hasonló megoldása ihlette. A 750 darabos széria alapját a 911 Targa 4 GTS adja, az autó már rendelhető, első példányai áprilisban érkeznek a kereskedésekbe.

Különleges ajándékok az 50 éves Porsche Designtól 76

Ennél jóval különlegesebb az az F. A. Porsche aláírását viselő veterán Porsche 911 S 2.4 Targa, amelynek felújításához két évvel ezelőtt látott hozzá a cég. Az 1972-es gyártású sportautót a modern limitált széria stíluselemeinek alkalmazásával restaurálták.

Különleges ajándékok az 50 éves Porsche Designtól 77

A felújítás alapját egy rossz állapotú 911 T 2.4 Targa adta, amelynek motorját és futóművét a korabeli csúcsmodell, a 911 S 2.4 specifikációi szerint újították fel. A 2341 köbcentis, mechanikus befecskendezővel felszerelt boxer új korában 190 lóerőt adott le.

Különleges ajándékok az 50 éves Porsche Designtól 78
Különleges ajándékok az 50 éves Porsche Designtól 79

A fekete fényezést ezüstszínű dekorsávok és Porsche Design felirat díszíti. A Targa felirat matt feketén bújik meg a karosszérián, a motorházfedélen jubileumi emblémát találunk. Ugyanide applikálták F. A. Porsche reprodukált aláírását.

Különleges ajándékok az 50 éves Porsche Designtól 80

Ha már a Chronograph I szóba jött, a Porsche Design 500 darabos limitált szériában újragyártja azt Chronograph 1 – 1972 Limited Edition néven, a régi feliratokkal és logóval. Ha erről lemaradsz is, a Porsche Design a szokásos kiegészítőkkel (ruhadarabokkal, cipőkkel, táskákkal és szemüvegekkel) is előáll a fontos évfordulóra.

Különleges ajándékok az 50 éves Porsche Designtól 81