2019-ben kupé karosszériával mutatkozott be a Ferrari legújabb V8-as modellje, az SF90 Stradale. Ám, ahogy elődei, úgy a legfrissebb középmotoros sportkocsiból is készül majd nyitható tetős változat is. Korábban is lehetett már látni kémfotókat egy SF90-ről, de a mostaniak biztosabban jelzik a Spider érkezését.

Miközben a képeken szereplő autó karosszériája hagyományos álcázó fóliát kapott, a tetőt egy sokkal „speciálisabb” elemmel rejtették el az olasz szakemberek. Leterítették egy vörös posztóval.

Vicces álcázással mutatkozott az új Ferrari 1

Így továbbra sem tudni biztosan, milyen tetőt kaphat a nyitható tetős változat. Klasszikusan, vászonból készültet, ahogy újabban látható ez a prémium gyártóknál, vagy a legutóbbi nyitott Ferrari modellekhez hasonlóan, fémet mozgat majd a hidraulika.

A többi műszaki megoldást tekitve vélhetően nem lesz különbség a Stradale és a Spider (esetleg Aperta?) között, így a Ferrari által eddig épített legerősebb V8-as benzinmotor (780 LE) mellé három villanymotor (kombinált teljesítményük 220 LE) kerül. Ezzel a kupé 2,5 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára, a végsebessége pedig 340 km/óra.

Vicces álcázással mutatkozott az új Ferrari 7Vélhetően – a kupéhoz hasonlóan konnektorról is tölthető – Spider sem lesz sokkal lassabb, ahogy képes lesz tisztán elektromos hajtással is megtenni 25 kilométert. Igaz, ilyenkor az első kerekei hajtottak és maximum 135-tel mehet.

Ha kíváncsi vagy az SF90 Stradale további különlegességeire, a Vezess korábbi cikkéből megtudhatod azokat: