Az Automotive News Europe értesülése szerint a Tesla Model S kikerült a német kormány környezetvédelmi támogatási programjából. Az autó ugyanis kizárólag komfortcsomaggal rendelhető az országban, így viszont vételára meghaladja a támogatásra jogosult autók 60 ezer eurós felső értékhatárát.

A kormány és a német autóipar által közösen finanszírozott, nagyságrendileg egymilliárd eurós támogatási program 2016-ban indult útjára, a tisztán elektromos üzemű autókra négyezer, a plug-in hibridekre háromezer eurós kedvezményt kapnak a vásárlók.

A Tesla szerint tévedés az egész, nincsenek ilyen megkötések, a Model S a német piacon szabadon rendelhető bármilyen konfigurációban. Azt azonban elképzelhetőnek tartják, hogy a kereskedőik tévesen tájékoztatták a vevőket, ezért vizsgálatot indítanak az ügyben.

A helyzet iróniája, hogy az eredeti értékhatárt kifejezetten a Model S és a hozzá hasonlóan nagy értékű ökoautók kirekesztése érdekében találták ki, a Tesla azonban összehozott egy „fapados” modellt, amely megfelel a követelményeknek. A vásárlók aztán utólag extraként megvásárolhatják a kihagyott (szoftveres, illetve tartozékként beépíthető) opciókat.