Elektromos hajtású versenyautót fejleszt a világ legismertebb hegyiversenyére a Volkswagen. Az összkerékhajtású prototípus 2018. június 24-én állhat fel a Pikes Peak-i felfutó rajtvonalára, hogy minél gyorsabban elérje a 4300 méteres magasságban lévő célvonalat. A német márka egyértelműen azt a célt tűzte ki, hogy új rekordot állítson fel a villanyautók között.

„Elektromos versenyautónk innovatív akkumulátor- és hajtástechnikával készül. A Pikes Peak extrém terhelése fontos ismeretekkel szolgál majd számunkra a további fejlesztéshez, egyben kitekintést kínál termékeinkre, illetve technikáinkra” – mondta Dr. Frank Welsch, a Volkswagen Személyautók igazgatótanácsának a műszaki fejlesztés területéért felelős tagja.

Az autót a Volkswagen Motorsport a wolfsburgi műszaki fejlesztéssel szoros együttműködésben készíti. A Volkswagen 1987-ben indult utoljára a Pikes Peak hegyiversenyén, mégpedig egy igencsak látványos, két motorral felszerelt Golf versenygéppel, amely épp csak nem tudott célba érni. „Legfőbb ideje a revansnak” – mondta Sven Smeets versenysport-igazgató.

A Pikes Peak-i hegyiversenyt 1916 óta rendezik meg a Sziklás-hegységben, Colorado Springs közelében. A 19,99 kilométeres táv 1440 méteres tengerszint feletti magasságból indul, s vezet az egészen a 4300 méteren fekvő célig. Az elektromos prototípusok kategóriájának rekordját 8:57,118 perces idővel 2016 óta az amerikai egyesült államokbeli Rhys Millen (e0 PP100) tartja.