1966-tól gyártotta első 12 hengeres sportkocsiját a Lamborghini. A 764 darabban gyártott Miura 50. születésnapját egy limitált sorozatú modell, az Aventador Miura Homage bemutatásával ünnepli a Lamborghini. Mindössze 50 darab készül a különleges Aventadorból, ezek nagy része már elkelt elővételben.

A kocsi a 60-as évek stílusát igyekszik feltámasztani, a kort, amikor a Miura született. A vevők olyan különleges színek közül választhatnak, amelyek a Miurához is elérhetőek voltak, mint a Rosso Arancio Miura vörös, Verde Scandal zöld vagy a Blu Tahiti kék, egyes kiviteleket kontrasztos díszítés dob fel. Az elöl 20, hátul 21 colos felnik ezüst- vagy aranyszínű fényezést kaphatnak.

A kerekek színválasztása visszaköszön az utastérben is, a díszítéseken, illetve az ülésbe hímzett Miura 50th logón is. A belső tér számára kétféle hangulat közül választhatnak a vevők.

Lamborghini a 60-as évek stílusában 1

Az Aventador Miura Homage változatlanul kapja meg az Aventador hajtásláncát, így a 6,5 literes V12-es motor 700 lóerős, amivel 2,9 másodperc alatt képes elérni a 100 km/órát a négykerék-hajtású gép. Csúcssebessége 350 km/óra.