Miután 1988-ban rendkívül súlyos motorkerékpár-balesetben (sisak nélkül bukott) majdnem életét vesztette, és vélhetően maradandó agysérülést szenvedett, sokan úgy vélték, a most hetvenéves Gary Busey-nak már nem kellene a volán mögé ülnie. A mostani baleset mintha ezt a véleményt látszana alátámasztani, pedig sajnos bármelyikünkkel előfordulhat ilyen baleset.
A színész egy malibui bevásárlóközpont parkolójában állt ki a helyéről, amikor nekitolatott a mögötte elsétáló asszonynak. A nőt a földre lökte a sztár autója, de nem sérült meg súlyosan, a mentők a helyszínen ellátták, majd hazaengedték. A pénteken délután három óra körül bekövetkezett után Busey a helyszínen maradt és együttműködött a rendőrséggel, akik nem találtak ittas vagy kábítószeres befolyásra utaló nyomot.
Busey legnagyobb sikerét pályája elején aratta: a Buddy Holly története (1978) című filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelölték; a szobrot végül Jon Voight kapta meg a Hazatérésért. Emlékezetes filmjei a Nagy szerda, a Halálos fegyver, a Holtpont, az Úszó Erőd vagy A cég; összesen 165 filmben vagy televíziós sorozatrészben szerepelt.
Halálos balesetet okozott Justin Bieber sportkocsija: a történtekért kattintson a képre.

Gyalogost gázolt a hollywoodi rosszfiú 1