Azt követően, hogy Ázsiában már kapható, Európában is bevezeti piacra új kisautóját a Mitsubishi. Szeptember végén a Párizsi Autószalonon mutatkozik be először a kocsi. A Japánban és távol-keleten Mirage-ként ismert modell európai változatáról egyelőre csak minimális információt árult el a gyár, így a nevét sem tudni.

Jön a Mitsubishi takarékos világautója 1
Jön a Mitsubishi takarékos világautója 11


Elképzelhető, hogy Colt néven fut a gömbölyded járgány, de mivel több mint 15 centivel rövidebb, mint a mostani Colt, így annak más is lehet az utódja. Láthatóan nincs formai különbség a Thaiföldön készülő kocsi és a hozzánk érkező között, így ez is 3710 mm hosszú, 1665 mm széles és 1490 mm magas lehet.

A kisautó 1,0 literes háromhengeres benzinmotorral készül, amelyhez Európában ötfokozatú manuális sebességváltó kapcsolódik. A motorleállító start-stop rendszerrel is felszerelt modell szén-dioxid-kibocsátását 92 g/km-re adta meg a Mitsubishi, ez 3,9 literes átlagfogyasztásnak felel meg.

A japán gyár korábbi közlése szerint a Mirage tervezésekor a kompakt külső, a megfizethető ár és az alacsony fogyasztás volt a legfontosabb szempont. Az autó így megfelel a fejlődő piacok elvárásainak, illetve azon vevőknek, akik belépő szintű modellt keresnek.

A Mirage 2013 elején jelenik meg a kereskedésekben, a Fiat Panda, a Suzuki Alto, a Kia Picanto, a Škoda Citigo stb. lehetnek a fő ellenfelei.