Nyári utazásra készen 1

Mindössze két mozijegy áráért az Allianz akkor is segítséget nyújt, ha kifogy az üzemanyag. Nyaralás előtt nem árt, ha az ember minden lehetséges módon felkészül, hogy felhőtlen pihenését ne hiúsíthassák meg kellemetlen meglepetések

Gyakran azért választjuk az autót az utazás eszközéül, hogy zavartalanul, saját időbeosztással élvezhessük a kikapcsolódásra szánt pár napot. Könnyedén rémálommá válhat azonban a nyaralás, ha gépjárművünket bármilyen baj éri. Éppen ezért amellett, hogy családunkat és önmagunkat biztosítjuk, az autót is fel kell készíteni a hosszú útra és gondoskodni kell annak megfelelő biztosításáról.

Lejáró iratok

Hosszú út előtt nagyon fontos, hogy ellenőrizzük az autó műszaki állapotát: a gumiabroncsok, pótkerekek minőségét, a lámpák, fényszórók helyes működését, a szükséges folyadékok szintjét (olajszint, hűtőfolyadék, ablaktörlő folyadék), a kötelező tartozékok meglétét, a kocsihoz tartozó papírok érvényességét, a kötelező szerviz időpontját, és bizonyosodjunk meg arról is, hogy autónk az utazáshoz elegendő üzemanyaggal rendelkezik.

Annak érdekében, hogy nyugodtan alhassunk, érdemes akár szakértő segítségét kérni a teljes átvizsgáláshoz. Bár mindezekkel jelentős lépéseket teszünk a megelőzés érdekében, a baj még így is megtörténhet. Az ilyen váratlan helyzetekben teljes körű segítséget nyújt a GFB mellé köthető új Allianz Assistance 24, amely két mozijegy áráért nyújt segítséget többek között a helyszíni javítás, autómentés, szállítás, vontatás, gépjárműtárolás (amennyiben a márkaszerviz nyitvatartási idején kívül történt a baleset) megszervezésével, költségeinek megtérítésével, a baleset helyszínén használt tömegközlekedés, valamint a javítás időtartamára (max. 3 napig) a szállás, valamint a taxi-és kölcsönautó költségeinek fedezésével.

Vészhelyzetre: Allianz Assistance 24

A fentiek jelentőségét jól példázza az alábbi átlagos, hétköznapi történet. Tegyük fel, hogy egy család külföldre utazik, és közben autójuk meghibásodik, mozgásképtelenné válik, a családot kiszolgáltatottan, ismeretlen környezetben, két város között hagyva. A gyerekek fáradtak és nyűgösek, a szülőknek pedig nagyon komoly problémát okoz, hogy hogyan oldják meg a kialakult kellemetlen helyzetet, hogyan kommunikáljanak, hogyan szerezzenek autómentőt, hová szállíttassák az autót és az is, hogy hol töltsék a gyerekekkel az éjszakát. A gépkocsihoz autómentőt kell hívni és miután jármű nélkül nem tudnak eljutni az előre lefoglalt szálláshelyükre, ezért a családnak egy közeli hotelben kell eltölteni az éjszakát.

Ilyen és hasonló helyzetekben az Allianz kiegészítő Assistance 24 biztosítás térítést nyújt a külföldi szállás (személyenként egy éjszakára 100 euró összegig), a meghibásodás miatti műhelybe szállítás (200 euróig) és a műhelybe való elutazás költségeire (500 euróig) is. Sőt, a nyelvi nehézségek leküzdésében tolmács segítségével és a meghibásodás miatt felmerülő információk megszerzésében is segítséget nyújt telefonos ügyfélszolgálatunk.

Bezárt kulcs, silány üzemanyag

Gyakran előfordul, és talán még bosszantóbb az is, hogy saját figyelmetlenségünkből adódóan kerülünk olyan kellemetlen helyzetbe, ami beárnyékolja a felhőtlen pihenést, vagy legalábbis jelentős plusz költséget okoz. Az Allianz Assistance 24 a “szokásos” assistance szolgáltatások mellett még az ilyen esetekben is segítséget nyújt, például ha a biztosított a kulcsot a járműbe zárja, elveszíti vagy a jármű ajtajába töri, továbbá ha rossz minőségű vagy hibás üzemanyagot tankol a járműbe, illetve elfogy az üzemanyag, a jármű defektet kap, vagy a gumiabroncs károsodása miatt elakad. Ráadásul ez szinte minden európai országra és turistacélpontra érvényes az Egyesült Királyságtól San Marinón át Törökországig.

Az Allianz Assistance 24 biztosítás legnagyobb erénye a szolgáltatás igénybevételénél mutatkozik meg. Baj esetén nem magunknak kell megszervezni a segítséget, majd utólag a hazautazás után a biztosítóhoz benyújtani a felmerült számlákat, hanem elég egy telefonszámot felhívni, és a társaság mindent leszervez a részünkre. Merüljön fel szállás, taxi, vontatás, szerviz, stb. igénybevétele, kiterjedt megbízható és szakszerű partnerek állnak készen szinte Európa egész területén.

További információ