Próbáljuk megjegyezni

Csapatban vadásznak

Csapatban vadásznak

Komoly fennakadás lehet szombat délután Budapest közlekedésében, miután két szervezet is egyszerre rendez felvonulást. Körülbelül 20 ezer motorost várnak a RRACE MONO motoros érdekképviselet rendezvényére, akik a Dózsa György úton gyülekeznek majd.

Délután négykor indulnak a Dózsa György út – Dráva utca – Pesti alsó rakpart – Közraktár utca – Petőfi híd – Irinyi József utca – Október 23. utca – Bocskai út – Nagyszőlős utca – Budaörsi út útvonalon.

Az autómentes nap alkalmából tart felvonulást a Critical Mass kerékpáros-szervezet is. Ide 40 ezer főt várnak, akik a budai Pázmány Péter sétányról a Lánchídon, a Nagymező és Bajza utcán át a Városligetbe kerekeznek.

Mindkét felvonulást rendőrök biztosítják, és az érintett utakat, illetve kereszteződéseket lezárják a felvonulás idejére. A hétvégén az autómentes nap miatt lezárják az Andrássy utat is.

A motorosok a súlyadót idén januártól felváltó teljesítményadó ellen tiltakoznak, de fő témájuk lesz a KRESZ módosítása is. Szeretnék ha – bizonyos esetekben- autók között is közlekedhetnének motorok és használhatnák a buszsávokat is. A javaslatok között szerepel annak a jelenlegi szabálynak a módosítása is, hogy autó sávon belül is előzhet motort, fordítva viszont nem.

Szép időt ígérnek a hétvégére, aki teheti, menjen kirándulni!