A magyar lakosság harmada úgy véli, hogy a női vezetők egy része általánosságban ügyetlenebbül parkol, mint férfi társai – derül ki a TNS legfrissebb autós témákkal foglalkozó CARdiograph felméréséből.

Viszont 57 százalékunk szerint a nők ugyanolyan vezetési képességekkel bírnak, mint a férfiak. Talán ebből következik, hogy 35 százalék sértőnek, vagy egyenesen diszkriminatívnak tartja a női parkolók ötletét. A megkérdezettek 22 százaléka viszont jó ötletnek tartja a hölgyeknek kitalált nagyobb placcot.

A kutatás során a TNS munkatársai a legnőiesebbnek tartott autókról és autószínekről is faggatták a résztvevőket.

A nők kedvence
A kék vagy ezüst Corsa is jó lehet

A kék vagy ezüst Corsa is jó lehet

A kék vagy ezüst Corsa is jó lehet


Kiderült, hogy a megkérdezettek a legnőiesebb autómárkának egyértelműen a Suzukit tartják. A konkrét modellek közül a Suzuki Swiftet említették a legtöbben, amit jóval kisebb arányban ugyan, de az Opel Corsa követett.

Egyetértés van a férfiak és a nők között abban, hogy a legnőiesebb autószín a piros. Sőt, a teremtés koronái igazán nagy arányban vélekednek így, ők 39-ban válaszoltak így, míg minden ötödik nő szavazott a pirosra. De mi van akkor a legtöbb férfi álmával a Ferrarival?

A férfiak szerint a nők a piros után az ezüst autószínt kedvelik leginkább és ez majdnem így is van, hiszen a hölgyek 16 százaléka ugyan kéket venne, de 15 százalékkal a harmadik helyre érkezett a válaszadóknál az ezüst.

Női színpreferenciák

Kérdés (nőktől): Ha most venne autót milyen színűt választana?
Kérdés (férfiaktól): Ön szerint a nők milyen színű autót szeretnek vásárolni?

Női színpreferenciák

Forrás: TNS Hungary – CARdiograph