Újabb Mitsubishi EVO
Mitsubishi Galant Ralliart névvel mutatkozott be a Chicagói Autószalonon a japán autógyár új sportlimuzinja. A középkategóriás kocsit a Mitsubishi versenyautóit gyártó és versenyeztető Ralliart alakította át. A Ralliart nevéhez fűződnek a Dakar Ralin résztvevő Pajero versenyautók, de a világbajnokságban szereplő Lancereket is ők készítették fel.

A Galant orrába ezúttal nagyteljesítményű hathengeres motor került. A 3,8 literes V6-os maximális teljesítménye 258 lóerő, legnagyobb nyomatéka pedig 350 newtonméter. Miután az autót az amerikai piacra szánják, az erőforráshoz ötfokozatú automata váltó kapcsolódik, de manuálisan is kapcsolgathatunk. Új szívével a sport Galantnak mindössze hat másodperc kell ahhoz, hogy a 100-as sprintet teljesítse.

Ám nemcsak autópályafalónak tervezték a kocsit, alkalmas izgalmas kanyarok leküzdéséhez is. Ehhez keményebb lengéscsillapítókat és erősebb stabilizátorokat vetettek be, de segítenek a 235/45-ös gumik is, amiket 18 colos tárcsákra szereltek.

A dögös megjelenésért elöl és hátul is új spoilerekkel ruházták fel a Galantot, de nem maradtak el a formás küszöbök sem. Belül az ülés, a kormány, a váltókar bőrborítást kapott, a műszerfalat pedig fehér számlappal dobták fel.