Alsó középkategória – A Corolla az élen 1

Alsó középkategória - A Corolla az élen

Nemrég a szokásosnál sokkal gyorsabban nőtt a szavazatok száma az aktuális felmérésben. Az aktivitást az alsó középkategóriás autókról kiírt szavazás váltotta ki, amelyben arra szavazhattak Olvasóink, hogy melyik típust választanák, ha az ár nem számítana.

Pontosan úgy szólt a kérdés, hogy “Nem az ár dönt, melyiket választaná?” A választás egyértelmű győztese a Toyota Corolla lett. Az összesen 4257 voksból 907 esett a Toyotára. A Toyota néhány nap után az élre tört, a második-harmadik helyért viszont végig nyitott volt a küzdelem.

Ha nem az ár számít, akkor Olvasóink a Corolla után legszívesebben egy ötös Golfban ülnének, majd kis különbséggel az új Opel Astra következik.

A Mazda3 negyedik maradt, jelentős távolságra az új Astrától és az ötödikként végző Renault Mégane-tól is. A rangsor a Stilóval, a 307-tel és a részletes eredményekkel itt tekinthető meg.

Következtetésként a nyilvánvaló szimpátiarangsoron túl azt vonhatjuk le, hogy az újdonságok vonzereje nagyon nagy. A Golf V 2004 január óta, az Astra H idén áprilistól, a Mazda3 2003 végétől kapható.

A szavazásban nem szerepelt több típus, köztük például a Ford Focus és a Nissan Almera. Ennek az az oka, hogy az újdonságokról alkotott véleményeket akartuk összegyűjteni, ami az 1998-ban bemutatott Focus-ra és a 2000-ben debütált Almerára nem áll. A vadonatúj autók mellett meghatározó piaci szerepe miatt a Peugeot 307, a Renault Mégane II és a Corolla is helyet kapott, a Fiat Stilót pedig kíváncsiságból szerepeltettük.