A korábbi pletykákkal ellentétben a jelek szerint mégsem kizárólag targoncákat, hanem városi és helyközi kialakítású elektromos buszokat is gyártanak majd Komáromban – adta hírül a Magyarbusz Facebook-oldal.

A BYD jelenleg is építés alatt álló franciaországi üzeme mellett a tervek szerint a jövőben innen látja el buszokkal az európai piacokat, és itt készülnek majd a cég járóképes alvázai is. Sőt, a hírek szerint a kész BYD típusok mellett az angol autóbuszpiacon vezető szereplőnek számító Alexander Dennis céggel együttműködésben gyártott autóbuszok vázszerkezeteit is itt hegeszthetik össze – így még az is előfordulhat, hogy hamarosan Enviro 200-asokat is gyártanak majd kis hazánkban.

Itt vannak az első fotók az új magyar buszról 1

A BYD első elektromos busza mindössze alig hét éve, 2010. szeptember 30-án gördült le a gyártószalagról. A rövid idő alatt magát globális multivá kinövő cég azóta több mint 10 000 elektromos autóbuszt gyártott, amelyek Kínától kezdve Európán át az Egyesült Államokig számtalan országban megtalálhatók.

Itt vannak az első fotók az új magyar buszról 2Itt vannak az első fotók az új magyar buszról 3

A vállalat jelenleg összesen négy buszgyárral rendelkezik világszerte, amelyek összesített gyártási kapacitása eléri az évi 7000 darabot.

(Fotók: MTI/Krizsán Csaba)