A buszkiállítással és személyszállítási konferenciával egybekötött Busexpo idén 60 százalékkal megnövelt kiállítói területtel várja a látogatókat a zsámbéki Driving Camp területén. A hazai buszos szakma egyik legrangosabb rendezvényén (nem sok van amúgy) április 22-én, 4000 négyzetméternyi kiállítótéren legalább 37 cég lesz jelen, emellett 22 új autóbusz lesz kipróbálható. A szervező NiT Hungary célja, hogy a legnagyobb gyártók és forgalmazók évről-évre bemutathassák széles közönség előtt legjelentősebb innovációikat.

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy idén 15 új kiállító csatlakozott az eddigiekhez. Igen erős lesz a konferencia programja is, minden adott tehát, hogy a szektor résztvevői és a buszok iránt érdeklődők egyaránt értékes információkra tegyenek szert” – mondta Dittel Gábor, a NiT Hungary ügyvezető főtitkára, a rendezvény főszervezője.

Ezek lesznek premieren Zsámbékon 1
Ezek lesznek premieren Zsámbékon 7 Zsámbékon debütál a Credo Euro 6-os autóbuszcsaládja, melynek teszteléséről korábban már hírt adtunk. A háromféle, Euro 6-os emissziós besorolású motorral szerelt Credo tesztautóbuszba több százmillió forintos ráfordítással adaptálták a legmodernebb, környezetkímélő hajtásláncokat. Emellett a Scania Higer A30 típusa is most látható először Magyarországon, mely a jelenleg a különjárati buszkínálat csúcsán álló Irizar i6-os járművel együtt mutatkozik be. Tesztelhető lesz a helyközi, távolsági autóbusz szolgáltatók, különös tekintettel a regionális volántársaságok számára jól hasznosítható Setra ComfortClass 500 leghosszabb, 15 méteres változata és egy Mercedes-Benz Tourismo RH M autóbusz is. 

A kiállítók listáján szerepel továbbá az S91-est jegyző Webasto Thermo & Comfort Hungaria Kft., a Continental Hungaria Kft., továbbá a DanubeTruck Magyarország Kft., így szinte biztosak lehetünk abban, hogy Iveco buszokat is megtekintheti a nagyközönség.