A magyar kamionos csapatban idén új versenyző mutatkozhat be a már jelentős sikereket elérő Kiss Norbert mellett. A tavaly öt futamgyőzelemmel a 10. helyezést elérő pilóta csapattársa a mindössze 16 éves Major Benedek lesz, aki egy korábban gyártott, B-motoros versenykamionnal áll rajthoz.

A kamionos Európa-bajnokság 29 éves történetében ő lesz minden idők legfiatalabb pilótája. A tizenéves fiú előtt azonban korántsem ismeretlen a versenyzés, ugyanis már 8 éves kora óta rendszeresen indult autóversenyeken. Gokarttal kezdett, majd a Suzuki-kupával folytatta, tavaly pedig ezüstérmes lett a kelet-európai Lotus-kupában.

Major Benedek lesz az Európa-Bajnokság legfiatalabb pilótája

Major Benedek lesz az Európa-Bajnokság legfiatalabb pilótája

Major Benedek lesz az Európa-Bajnokság legfiatalabb pilótája

Izgatottan várom ezt a szezont, a versenykamiont már tavaly kipróbáltam, de igazi versenypályán most fogom először vezetni. Számomra ez az év a tapasztalatszerzésről fog szólni, meg kell szoknom a mezőnyt, a kamionversenyzést, de bízok benne, hogy Eb-pontokat is sikerül gyűjteni! Belső kamerás felvételek alapján gyakorlom a pályákat, Norbival pedig sokat dolgozunk együtt, és fogunk is egész évben, hogy minél sikeresebb legyen a csapatunk.’ – jelentette ki Major Benedek.

A 2013-as FIA teherautó kontinensviadalon 10 helyszínen összesen 40 futamot rendeznek. A szezon május 18-án indul az olaszországi Misanóban. A többnapos versenyeket hazánkhoz legközelebb július elsején tekinthetik meg az érdeklődök, ekkor ugyanis a Szombathelytől 120 kilométerre lévő ausztriai Spielbergben állnak rajthoz a kamionok.

Az Oxxo-csapat tavaly óta egyfajta ‘hazai pályaként’ emlegeti a versenynaptárba frissen felvett osztrák helyszínt. A magyar istálló már az utolsó simításokat végzi a kamionokon és várhatóan heteken belül megkezdik a járművek tesztelését.

Forrás: Oxxoracing.com, MTI