Irányt vált a BMW i, amennyiben már nem csak olyan furcsa szerzeteket kínál majd, mint a korábbi karbon vázas i3 és i8, hanem meglévő modellek alaposan átdolgozott változataiból áll majd az elektromos autókat kínáló almárka. A BMW iX3 után itt a BMW i4 Gran Coupé koncepció, amiből nem csak konnektorról tölthető változat készül, mégis így láthatjuk először a 4-es sokajtós változatát.

Felvillanyozó elektromos autó lesz a BMW i4-es 1

Hiába van komoly negatív visszhangja a BMW új formanyelvének, az i4 tanulmányautón is a hatalmas, földig lógó hűtőmaszk van és a szűk lámpatestek, amiken itt még nincs bura. Érdekes részlet, hogy a márka logójában megmaradtak a bajor színek (kék és fehér), de a fekete eltűnt belőle. A külsőn világoskék betétek és aerodinamikus felnik üzenik, hogy egy újabb elektromos BMW-vel van dolgunk. A Frozen Light Copper fantázianevű fényezés nagyjából azt jelenti, hogy világos matt rézszínű lett az i4.

Felvillanyozó elektromos autó lesz a BMW i4-es 29

Világít a hófehér beltér a hatalmas üvegtető alatt, amit négy utasnak rendeztek be. Visszatérő a rézárnyalat és a legtöbb forma ismerős a jelenleg futó modellekből, a részletek viszont futurisztikusabbak. Az iDrive tekerője ékszerszerűbb és a váltókar helyett csak egy kapcsoló van az i4-esben. A legfeltűnőbb elem a BMW Curved Display. Akárcsak a Mercedesekben, itt is két hatalmas kijelző van a vezető előtt, csak itt hajlított a panel.

Felvillanyozó elektromos autó lesz a BMW i4-es 30

Rendkívül vékony kialakítású az akksicsomag, mely 550 kilogrammot nyom. Az akkumulátorok 35 perc alatt 80%-ra tölthetőek. A legújabb technológiát használják a BMW eDrive elektromos hajtáshoz, ami az i4-esben 530 lóerő maximális teljesítményre képes. Megközelítőleg 4 másodperces a 100-as sprintje és 200 km/órás a végsebessége. A WLTP-szabvány szerint egy töltéssel 600 kilométert képes megtenni.

Felvillanyozó elektromos autó lesz a BMW i4-es 31

Azt ígéri a BMW, hogy a jövőben sem feledkeznek meg majd azokról, akik az autóvezetés élményét keresik az elektromos modellekben is, ezért a fejlett önvezető rendszerek mellett az i4-ben is ott a háromküllős sportkormány és a Hans Zimmer által alkotott hangok.

a videó a hirdetés után indul