Idén a Genfi Autószalonon járva megcsodáltuk az újragondolt Porsche 911-et egy tonnásra könnyítve, percenként 9200-ig forgó léghűtés szívómotorral, láttuk Putyin luxusautójának civil változatát, megsüvegeltük a Rolls-Royce-oknál exkluzívabb kupét. De a Škoda Kamiq mellett alig volt olyan valódi autó, amely legalább majd használtan elérhető lenne sok magyar autóvásárlónak.

Ezért is volt annyira fontos megnéznünk a Peugeot 208 második generációját, amely hunyorítva még Audi A1-nek is elmenne. Azért is érdemes figyelni a francia kisautóra, mert ebből születik majd az Opel Corsa következő generációja, még idén.

Ha nem hiszel a francia autókban, nézd meg, mit tudnak ezek 1

A 208 teljes hajtáslánc-kínálattal jön, lesz belőle benzines, elektromos és dízel is. Utóbbi lassan érdekesebb fejlemény, mint az akkumulátoros verzió. Az 1,5 HDi 100 lóerős, az elektromos motor 100 kW (136 LE) teljesítménnyel repíti a súlytakarékos építésű kisautót. A belső égésű motoros verziók tömege mintegy 30 kg-mal lehet könnyebb, pedig a 208 eddig is japánosan csekély súlyú autó volt a kategóriáján belül.

Kovács Miklós kollégámmal készítettünk egy videót a 208-ról, amelyben rögtön a fő konkurenst, a vele egyszerre megújuló Clio V-öt is bemutatjuk. Mindkét autó piaci bevezetése idén ősszel kezdődik Magyarországon, várhatóan októberben jelenhetnek meg a márkakereskedésekben.

a videó a hirdetés után indul

További cikkeink a Peugeot 208-ról
Benzines és dízel 208-as Peugeot-k
340 km elméleti hatótáv, 136 LE, 100 kW-os villámtöltés: ilyen az elektromos 208

Videók, cikkek és videós cikkek a 2019-es Genfi Autószalonról