A Genfi Autószalonon mutatkozik be az Infiniti kifejezetten az európai vásárlók számára készített új modellje, az M-sorozat harmadik generációja. Az autó az Ötös BMW, Mercedes-Benz E-osztály, Audi A6 stb. modellek kategóriájában indul. Hosszúsága 4945 milliméter, amihez 2900 mm-s tengelytávolság tartozik. Az új luxusutó 1844 mm széles és 1501 mm magas.

A kisebb önsúly elérése érdekében az M-sorozat autóiban az ajtók, a motorháztető és a csomagtartófedél mind alumíniumból készül, a motor alumíniumötvözetből, a karosszériát öngyógyító karcálló fényezéssel vonják be.

Japán luxusautó a BMW ellen 1
Japán luxusautó a BMW ellen 19


Ahogy a legtöbb Infiniti modellben, itt is 3,7 literes 320 lóerős V6-os benzinmotor mozgatja a járművet, ugyanakkor pont az európai igények miatt dízel is készül hozzá, ez 238 lóerős. Az M-sorozat 2011-től hibrid hajtással is elérhető lesz.

Az M-sorozat természetesen hátsókerék-hajtású és rendelhető hozzá négykerék-kormányzás is. A benzines és dízel modellekhez 7 fokozatú, automata sebességváltó tartozik, amely a sportosabb S modellek esetében a kormány mögötti billentyűk segítségével is kapcsolható.

Számos különleges megoldás is része az M-sorozatnak így a BSI holttérfigyelő rendszer, amely nemcsak figyelmeztet a szomszéd sávban haladó autókra, hanem közbeavatkozik, amennyiben az autót annak vezetője a mellette haladó jármű útjába kormányozza. Emellett intelligens távolság- és sebességtartó automatika, sávelhagyásra figyelmeztető és a sávelhagyást megelőző rendszer illetve a takarékos vezetést támogató intelligens gázpedál is helyet kap az autóban.

Japán luxusautó a BMW ellen 20


A kiemelkedő csendességet aktív zajcsillapítás funkció biztosítja, a nemkívánatos alacsony frekvenciájú motorhangokat az utastér hangszóróin keresztül küldött ellentétes fázisú zajjal oltják ki.

Nem akármilyen a járgány légkondicionálója sem. A gyártó leírása szerint az úgynevezett  Forest Air  illatdiffúzora kifejezetten a vezetést megkönnyítő, az erdő illatát idéző illatanyagok segítségével illatosítja a bejövő levegőt. Például a levélillat megnyugtat és enyhíti a fáradtságot, míg a trópusi borneol fa fájából nyert illatanyag nyugtató hatása mellett segíti a koncentrációt.  Az illatok váltakoznak és időnként kerülnek az utastérbe.

A rendszer a levegőt nem közvetlenül az utasok arcába fújja, hanem a műszerfalon elhelyezett befúvórácsokon keresztül a levegő iránya és intenzitása véletlenszerűen változik, az utastérben természetes érzést keltve.

Az új M-sorozat az első olyan M-széria, amely az Infiniti mind a 34 nemzetközi piacán megjelenik, beleértve Európát is, ahova szeptemberben érkezik.