Sorozatgyártásba kerül a Lancia Ypsilon Versus – jelentette be az olasz gyár a Genfi Autószalonon. Ezt a modellt tanulmányként még a 2008-as Párizsi és Bolognai Autókiállításokon lehetett látni. A kocsi a Lancia és a Versace-csoporthoz tartozó Versus márka közötti együttműködésből jött létre. Az autót egyértelműen a divatra fogékony fiataloknak szánják.

Az Ypsilon Versus egyedi Bronzo Bronzino karosszériaszínt kap, míg a tetőt, a tetőkárpitot és a tükörházakat ugyanennek a színnek a matt kivitelével borítják. Az elegáns színnel kontrasztban van a 16 colos felniken, a hűtőmaszkon, kilincseken, az ajtókon és a hátsó lökhárítón alkalmazott polírozott króm.

Többféle motorral
Barna bőr és Versus logo belül

Barna bőr és Versus logo belül

Barna bőr és Versus logo belül


Belül ugyanez a kombináció szerepel, a barna Pieno Fiore bőr mellé a műszerfalra, a küszöbökre és a sebességváltó karra króm borítás került. A Versus logóval díszített fejtámlákat kézzel varrták.

A modellt korlátozott példányszámban (1000 db) gyártják, forgalmazása márciusban kezdődik. Az autók felét Olaszországnak tartják fenn, a másik felén osztozik a többi európai piac. Az 1,2 és 1,4 literes benzines, illetve 1,3 literes turbódízel motorral (75 vagy 90 lóerős kivitelben) rendelhető.