A Fiat és Alfa is külön részleget hozott össze az ajándéktárgyaknak, de a Ferrarival nem versenyezhetnek.Az olaszok a Lamborghinihez és az Audihoz hasonlóan komplett boltot nyitottak az autószalonon. Megvehető minden, mi szem-szájnak ingere. A Bentley termékei viszont csúfos helyre kerültek: a dohányzásra kijelölt hely mellett a fali üvegszekrényben pihentek a finom bőráruk.

Lábszag ellen
Ebből még a kávé is jobb ízű

Ebből még a kávé is jobb ízű

Ebből még a kávé is jobb ízű


A Ferrarinál persze szinte minden vörösbe borult, ahogy a Maserati is a saját kék-fehér színeivel erősítette a márkaöntudatot. Előbbinél a 3500 frankos kerékpár, utóbbinál az 1210 frankért kínált szivartartó tűnt igazán érdekesnek. Előbbi forintra számolva 406 ezret, utóbbi 140 ezret kóstál.

Minden az 500-asról

A Fiatnál minden az 500-asról szól, régiről és újról egyaránt. Autóformájú pendrive-ot 58, ugyanilyen egeret 35 svájci frankért vihetünk haza, alig drágábban, mint márkanév nélkül. A régi Cinquecento 11 frankért fityeghet a kulcsunk mellett, ami ezer forintos összeg. Az Alfa és Fiat is kínál pedálos, illetve elektromos hajtású autót kisgyermekeknek, ezek 37 ezer illetve 70 ezer forintos áron szerezhetők meg.

Cipő kosztalanító

Cipő kosztalanító

Cipő kosztalanító


Nemcsak ők, de a Subaru is gondolt a legkisebbekre, náluk vehetünk rugit (4000 Ft), előkét (2800 Ft) illetve kis zoknit (2200 Ft) is a ralivilágbajnokságon induló csapat logojával. A hölgyek viszont az Audinál és az Opelnél találhatják meg számításukat.

Egy négykarikás manikűrkészlet potom 26 ezer forint, de egy Opel Agilás púderezővel és körömreszelővel már 3500 forintért meglephetjük kedvesünket. Az övre csatolható pipereszappan pedig alig egy ezresbe kerül. A leggazdagabbak persze máshogy öltöznek, így semmiképp sem hiányozhat egy magára valamit is adó lamborghinis hölgy ruhatárából a színben passzoló sál.

A túrázóknak lamborghinis bakancs, saabos fejlámpa és ferraris távcső ajánlható. Ha hazaértünk, a cipőnket a Skoda pucoló készletével tisztíthatjuk meg.

Ezt tényleg megveszik

Sál, tárca az autó színében

Sál, tárca az autó színében

Sál, tárca az autó színében


De nehogy azt higgyük, hogy az aranyárban mért kütyüknél csak egy két nézelődő volt, pár perces tartózkodásaim alatt szinte az összes helyszínen voltak vásárlók, a Ferrarinál egyenesen fellökték egymást az emberek. Nem hiába, egy darabka gyermekkori álomra többen áldozhatnak, mint egy igazi sportkocsira.

Ám ha egyik autógyártó sem kínál megfelelő portékát, még mindig hazavihetjük 70 ezer forintért az eddigi 78 autószalon logoival ellátott jelvények gyűjteményét, de minek? Ennél már az is jobb, ha veszünk ugyanilyen formában nyolc darab apró svájci csokit 700 forintért, az legalább finom.