2007 szeptemberében, Frankfurtban mutatkozik be az új Dodge Journey. A journey szó angolul utazást jelent, így ennek megfelelően egy minél kényelmesebb és praktikusabb tulajdonságokat felvonultató autó kifejlesztése volt a cél.  

A Journey a két hátsó szükségüléssel összesen hét személyt képes egyik pontból a másikba elszállítani úgy, hogy

Sportos egyterű a Dodge-tól 1
Sportos egyterű a Dodge-tól 11


közben a márkára jellemző sportosság sem veszik ki a járgány karakteréből.

A Dodge egy kisbusz praktikumát, egy SUV használhatóságát és egy személyautó hatékonyságát akarta egyesíteni, később kiderül, hogy sikerült-e. A Journey az Avenger már meglévő platformjára épült úgy, hogy főként az egyedülállók, a fiatal párok és a kisgyerekes családok igényeit tudja kiszolgálni.

Ennek fényében egy jól variálható, sportos autó mutatkozik majd be az autószalonon néhány hét múlva. A sok praktikus és tágas pakolórekeszen kívül a sportos oldal sem szorul háttérbe, lesz 19 colos alufelni, és akár 3,5-es V6-os benzinmotor is.

Az Európában 2008 közepétől kapható Journey elsőkerék-hajtású lesz, de Amerikában és Kanadában összkerekes modell is fut majd az utakon, a legerősebb 235 lóerős V6-osból. Ideát sikeresebb lehet a 173 lóerős, 2,4-es benzines és a 140 lóerős, kétliteres dízelmotor.