Immáron hivatalosan is ráfordultunk arra a hétre, melynek végén hazánk újabb Forma-1-es versenynek ad otthont. Hétfő délelőtt a Hungaroringen jártunk, ahol előbb szemrevételezhettük az idei trófeákat, majd bekukkantottunk a paddockba és a bokszutcába, ahol a csapatok már javában készültek a hétvégére.

Dolgukat megnehezíti, hogy a koronavírus-járvány miatti intézkedések részeként kötelező a maszkviselés a bokszutcában és környékén, sőt, az egyes csapatok előtti terület is már olyan zóna, ahová nem léphetnek illetéktelenek.

F1: A Hungaroringre értek a csapatok, benéztünk a kulisszák mögé 2

A szponzorfeliratokat festették hétfőn az 1-es kanyar bukóterében. A képre kattintva galéria nyílik

F1: A Hungaroringre értek a csapatok, benéztünk a kulisszák mögé 3

Gondosan takargatták a Forma-1 által építtetett 2022-es bemutatóautót, de az árulkodó első szárny kilógott

F1: A Hungaroringre értek a csapatok, benéztünk a kulisszák mögé 4

Drága sátornak tűnik az Alfa Romeo motorhome-ja

A szigor már a hétfői napra is vonatkozott, a Red Bullnál például egy keményebb kötésű fickó figyelmeztette határozottan a helyszínen tartózkodó F1-kommentátort, Wéber Gábort, hogy maradjon távol a garázstól.

F1: A Hungaroringre értek a csapatok, benéztünk a kulisszák mögé 5

Wéber Gábor a pályán

F1: A Hungaroringre értek a csapatok, benéztünk a kulisszák mögé 6

…és a Red Bull-garázsnál. A háttérben éppen felé indult a szerelő, keresetlen szavakkal küldte el a rossz helyen álló kommentátort

A pilóták a Hungaroringen is teljesen külön buborékban lesznek, így a megszokott programok közül a csütörtöki autogramosztás és a vasárnapi ünneplés is elmarad.

F1: A Hungaroringre értek a csapatok, benéztünk a kulisszák mögé 7

Szomszédok

A részben budapesti rendezésű labdarúgó-Európa-bajnoksághoz hasonlóan a Forma-1-es futamon is karszalagos rendszer lesz, ezeket a jegy és a védettségi igazolvány felmutatásával előre át kell venni a kijelölt pontokon: Budapest belvárosában az Akvárium Klubban, vagy Fóton az M3-as autópálya mellett az Auchan parkolójában.