Lassan elkezdődik a február, de Lewis Hamilton hivatalosan még mindig munkanélküli, a hétszeres világbajnoknak nincs szerződése 2021-re. Egy ismert szakíró szerint valószínűleg nem a pénz áll a megegyezés útjában.

„Teljesen elképzelhetetlen, hogy Hamilton azt mondja, nem csinálom ezt tovább” – vélekedett Joe Saward. „Beállította Michael Schumacher rekordját, idén meg is döntheti. Az utolsó dolog, amire Hamiltonnak igazán szüksége van, az a pénz.”

„De még ha gond is lenne a pénzzel, a Mercedes mondhatná azt: nézd, mi ennyit tudunk fizetni, a különbséget majd a személyes szponzorok állják. Ez biztosan nem lehet probléma.”

„Az élethosszig tartó nagyköveti szerep már inkább. Miközben a Mercedes látszólag támogatja Lewis politikai nézeteit, talán nem mindenben értenek vele teljesen egyet. Meglehet, arról szól az egyezkedés, hogy milyen messzire mehet el.”

Saward szerint nem kérdés, hogy megszületik a megállapodás. „Lewis politikai ereje a versenyzésből fakad. Ha meg akarja változtatni a világot, a Forma-1-ben kell maradnia.”