A Ferrari vezetését 2019-re a korábbi technikai igazgató, Mattia Binotto vette át Maurizio Arrivabenétől, de a váltás finoman szólva sem hozott nagy sikereket, az olasz csapat a nyári szünetig küszködött, a hétvégéken pedig számos rossz döntést láthattunk tőlük.

Binotto kifelé nem tűnik valami erélyes, határozott embernek – a furcsa szemüveg és frizura sem segít komolyan venni –, de Charles Leclerc azt állítja, valójában kemény is tud lenni a főnök.

“Higgadt ember, ami nagyon fontos erény egy olyan környezetben, mint a Forma-1. De kemény is tud lenni, amikor kell. Szerintem pontosan ez kell, hogy az ember jó főnök legyen” – mondta a Speed Weeknek nyilatkozva, kiemelve, hogy főleg akkor vált szigorúra Binotto, amikor a versenyzők közti feszültséget kell kezelni. “Senki nem szereti ezt, a csapatnak nem hiányzik a feszültség. Olyankor kell igazán keménynek lennie.”

A kétszeres futamgyőztes monacói hozzátette, hogy a versenyzői hibák után viszont inkább elnéző és segítő Binotto hozzáállása:

“Tudja, hogy nagyon szigorú vagyok magamhoz, szóval inkább ehhez igazodik, amikor lehetne nagyon kemény is. Szeretne ő szigorú lenni, de ha látja, hogy eltoltam valamit, csak azon dolgozik, hogy újra magamra találjak.”