Két futam van még hátra, de már mindkét bajnoki cím sorsa eldőlt az idei szezonban, egyéniben Lewis Hamilton, a konstruktőrök között a Mercedes lett a bajnok. A Ferrari idén majdnem megtréfálta a Mercedest, sokáig versenyben volt az alakulat, de végül úgy alakultak a dolgok, ahogy az elmúlt években mindig.

Ahhoz, hogy a konstruktőrök között a Ferrari végig nagy hátrányban volt, Kimi Räikkönennek is van egy kis köze, mert az év elejétől kezdve nem volt olyan hatékony a pontgyűjtésben, mint Sebastian Vettel.

“Ami az én oldalamat illeti, egy ideig nem voltam igazán elégedett a beállításokkal, és túl sokáig tartott, mire kiigazodtam rajtuk. Utána jobban ment, de a sok különböző okból történt kiesés nem segített” – mondta a finn.

“Csapatként ugyanakkor nagy utat tettünk meg tavalyhoz képest. Jelentőset léptünk előre, de persze nem elég nagyot, mert a Ferrari mindkét bajnokságot meg akarja nyerni.”

“Úgy érzem, az idén megvolt mindenünk a vb-címekhez, csak egy kis rendrakásra van szükségünk, és arra, hogy ne kövessünk el hibákat. Se a versenyzők, se a csapat. Kis dolgokról van szó.”