Három évvel, 1096 nappal ezelőtt rázta meg a sport világát a hír, miszerint a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher alig egy évvel végleges visszavonulása után életveszélyes agysérüléseket szerzett egy síbalesetben a franciaországi Meribelben.

Az egykori Benetton-, Ferrari- és Mercedes-pilóta a bukás után négy hónapig kómában volt, összesen kilenc hónapot töltött kórházban Grenoble-ban, majd Lausanne-ban, végül 2014 szeptemberében a család svájci otthonában kialakított, 15 fős személyzettel dolgozó klinikára szállították.

schumacher_japan_2004

Az F1-ben 1991-2006 és 2010-12 között versenyző német szupersztár állapotáról a család a hazaszállítás óta nem adott érdemi információt, mindössze az őt időnként látogató volt kollégái – Jean Todt, Ross Brawn, Felipe Massa – elmondása alapján tudjuk, hogy drasztikus javulásról sajnos nincs szó, emellett idén egy sajtóperben annyi került nyilvánosságra, hogy Schumi a híresztelés ellenére továbbra sem képes járni.

Bár kétség sem férhet hozzá, hogy Schumacher az otthon berendezett klinikán a legmagasabb szintű kezelésben-ápolásban részesül, ha állapota nem javult jelentősen az elmúlt két és fél évben, sajnos egyre közelebb kerül a legrosszabb, ugyanis hosszú távon a különböző fertőzések, szövődmények, a keringés problémái a legerősebb szervezetet is legyőzik.

Míg a január 3-án 48. születésnapját ünneplő F1-legenda sajnos a legkevésbé sem aktív, fia, az immár 17 éves Mick a nyomdokaiba lépett, szépen, lassan lépked az autóversenyzői szamárlétrán. Az ifjonc 2014-ben szép eredményekkel zárta gokartos korszakát, tavaly a német Forma-4-es szériában kezdte meg formaautós pályafutását, idén pedig párhuzamosan küzdött a német és az olasz F4-es sorozatban. Bár a bajnoki címet egyikben sem sikerült megcsípnie, azért nem ment rosszul, így jövőre már a Forma-3-as Európa-bajnokságban indul majd, méghozzá az idei győztes Lance Stroll csapatánál, a Prema Powerteamnél. A kis Schumi haladását a Ferrari és a Mercedes is figyelemmel kíséri.

mick_schumacher_2