A Forma-1-től kezdve a német Forma-3-ig számtalan kategóriában lesz idén jelen névadó szponzorként a Lotus. Úgy tűnik, hogy a malajziai hátterű brit márka a motorsportokkal szeretné megszilárdítani helyzetét, számtalan autóhoz adja a nevét.

A Lotus F1-es autója egy Genii Renault, az LMP2-es gép egy Lola. A Lotus IndyCar-ban induló autója egy Dallara, amelybe akár Lotus nevű, Judd-eredetű motor is kerülhet, bár ennek fejlesztési ideje legalább fél évvel elmarad a konkurenciától. A Lotus GP2-es autója egy Dallara-Renault, míg a GP3-ban Dallarához adja a nevét a Lotus.

A Lotus négy autót szponzorál a német ATS Forma-3 kupában is, az üzletet a Timo Rumpfkeil’s Motopark Academyvel kötötte a márka. A megállapodás értelmében az autók ugyanolyan fényezést kapnak, mint az F1-esek, a pilótákat még nem nevezték meg.

Az Arden International közben a Caterham csoporttal kötött a Renault World Seriesre vonatkozó együttműködést. Arden Caterham Motorsport néven fut majd a csapat, az Arden GP2-es és GP3-as programjai mellett. A Caterham a GP2-ben saját alakulatot futtat az F1-es gárda mellett.