Windsorék három évig tervezték, hat hónap alatt összeomlott

Mindennek vége?

Mindennek vége?

A már január óta csak teszthalálban lévő USF1 kedden hazaküldte a dolgozóit, a csapat charlotte-i központjában minden tevékenység megszűnt, már a telefonközpontjuk sem elérhető, tudósított tegnap este az Autosport. A hírt mára az alapító Ken Anderson is megerősítette, bár a mérnök még reménykedik benne, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) hajlandó lesz az amerikai alakulat nevezését átvinni 2011-re.

 „Kérelmeztük az FIA-nál, hogy megtarthassuk a nevezésünket 2011-ig. Ez eredetileg bizalmas információ volt, ezért nem is nyilatkozhattam róla, de úgy tűnik, valahogyan mégis kiszivárgott. Egyelőre várjuk az FIA válaszát. Mivel az alkalmazottaknak jelenleg nincs feladata, így értesítettük őket, hogy hagyják abba a munkát, amíg nem születik döntés” – mondta Anderson, aki egyébként nem volt ott személyesen a stáb szélnek eresztésekor.

A USF1 teljes összeomlása megnyithatja az utat a szerb Stefan GP előtt, ha az FIA gyorsan dönt a nevezésekről. A belgrádi projektnek autója és pilótái is vannak, és már az amerikaiak korábbi támogatójával, a YouTube-vezér Chad Hurleyvel is kapcsolatba kerültek.