Lassan bármelyik pillanatban ránk törhet a Valentín-nap, és rengeteg romantikus elvonulásra váró szerelmes pár keresi a legjobb helyszínt. A szerelmet a száguldó infláció, és a növekvő kiadások sem állíthatják meg, aki akar most is talál menő, de olcsó uticélt turbékoláshoz.

Európában az uniós átlagkeresethez mérten még mindig akadnak kiemelkedően olcsó, de kellemes időtöltést garantáló turisztikai célpontok. Ezeket szedték össze a bestonlinecasinos.com szakemberei, és a listájukon előkelő, második helyen szerepel országunk fővárosa, Budapest.

 A teljes lista így néz ki: 

  1. Görögország – Kréta
  2. Magyarország – Budapest
  3. Csehország – Prága
  4. Portugália – Porto
  5. Törökország – Kappadókia

Kréta gyönyörű szigete került az első helyre 90,1/100-as pontozással. Az elsőséget az Airbnb oldalán feltüntetett, két főre vonatkozó 36800 forintos éjszakánkénti átlagárával vívta ki, de az éttermek sem kerülnek itt egy vagyonba. Három fogásos menüt két személyre egy középszintet hozó helyen már 13800 forintért kaphatunk. Végül  az is sokat nyomott a latba, hogy Kréta szigetén 2667 látványosságot lehet kettesben felfedezni. 

Az olcsó romantikára vágyók célpontja lehet Budapest 1

Budapest 82.9/100 ponttal szerezte meg a dobogó második helyét. Fővárosunkban két személyre már 37 ezerért is akad elfogadható helyen szállás egy éjszakára, ha pedig a pizzaszeletnél többet akarunk, akkor a három fogásos étkezést 15 600 ezer forintból úszhatjuk meg. Az összeállítás szakértpi a Széchényi-fürdőt emelik ki a párok számára, de mi mind tudjuk, hogy Budapest ennél sokkal többet tartogat!

Az olcsó romantikára vágyók célpontja lehet Budapest 2

Prága a 80,2/100 pontos értékelését főleg a látványosságok kiemelkedő számának köszönheti, 4094 helyet érdemes itt felfedezni. A szállás viszont már 48 ezer forint, az étkezés viszont nagyjából a budapesti szintet hozza 16 000 forintos átlagárral. 

Az olcsó romantikára vágyók célpontja lehet Budapest 3

Negyedik helyre futott be Porto, ami tényleg egy gyöngyszem az Atlanti-óceán partján, 78,4/100-as értékeléssel. Itt egy kétszemélyes kis lakás 42 000 forintba kerül éjszakánként két személyre, az étkezés pedig szintén budapestet idézi, legalábbis árakat tekintve. A helyi kagylót, polipot, a zseniális helyi jellegzetes süteményt, a pastéis de nata-t 15 800 forintért élvezhetjük. 

Az olcsó romantikára vágyók célpontja lehet Budapest 4

Talán a legegzotikusabb hely a listán a török Kappadókia, ami 76,6/100-as pontszámot kapott. Itt 33 700 forint egy éjszaka, és 10 000 forintért megkapjuk a három fogásos ebédünket, tipikus török fogásokból. 

Az olcsó romantikára vágyók célpontja lehet Budapest 5