Az edzőcipők világa egyre több méregdrága darabbal bővül, a legendás, sztárok által viselt lábbelik ára pedig az egekbe szökött. Michael Jordan nevéhez köthető csukákkal mindig sok pénzt lehet keresni, és a világ legdrágább cipőt formáló tárgya is a kosárlabda istene előtt állít emléket. Igaz, hogy itt már nem cipőről, hanem cipő alakú szoborról van szó. Színaranyból!

Matt Senna amerikai művész, a népszerű rapsztár, Drake számára készítette el a Solid Gold OVO x Air Jordan nevű sneakert, melynek az értéke már a készítés évében kétmillió dollár körül mozgott. Az alkotás a legkisebb részletekig az Air Jordan 10-es modelljét idézi, ám anyaga nem bőr és szövet, hanem 24 karátos arany. 

Nem ez az egyetlen aranycipő, amelyet Senna a karrierje során készített. Tulajdonképpen ezzel tört be a sztárok világába, Post Malone, Victor Cruz is rendelt már tőle aranyos csukát. 

A világ legdrágább cipője hordhatatlan, és értéke egyre nő 1A világ legdrágább cipője hordhatatlan, és értéke egyre nő 2A világ legdrágább cipője hordhatatlan, és értéke egyre nő 3