Tibor és párja, Kamilla életük egyik nagy projektjébe vágtak bele, amikor rászánták magukat a lakásfelújításra. Előre megtervezett menetrend, leszervezett szakemberek, szinte minden sínen volt. Tibor is kivette a részét a munkálatokból, amit tudott, saját kezűleg oldott meg. Adta magát, hogy a bútorlogisztikát ő intézi egy személyben.

A nappali kanapéja azonban kifogott rajta. Emelés közben szúró fájdalmat érzett teste alsó részén, a fenekénél, ami zavarta ugyan, de nemigen vett róla tudomást. Így volt ez egészen a következő WC-használatig: alsónadrágja közepén egy piros foltot vett észre, közelebbről megvizsgálva pedig hamar rájött, hogy vér színezte meg a ruhadarabot.

Kamilla előtt azonban nem hozta fel a témát. Nem akarta a lakásfelújítást már az elején lelassítani vagy félbeszakítani problémája miatt, amelyről sejtette, hogy aranyér lehet. A legárulkodóbb nyomot, a véres alsónadrágot pedig igyekezett a többi mosnivaló közé elrejteni a nap végén.

Minden férfi megérdemel egy ilyen feleséget 1

A helyzet másnap sem javult odalenn Tibornál, ruhája ismét vörös foltos lett, feneke pedig viszketett és fájt. Továbbra sem beszélt Kamillával arról, hogy nem stimmel valami az alfelével, orvoshoz pedig nem fordult az aranyér gyanújával, mondván, nincs arra ideje lakásfelújítás közben.

Felesége elől azonban nem tudta végleg elrejteni a helyzetet. A harmadik napon Tibor csak azt látta, hogy Kamilla a szokásosnál hosszabb időt tölt el a mosógép bepakolásával, majd miután elindította a programot, elment otthonról. Nem kerültek szóba a véres gatyák, ám Tibor Kamilla távozása után ránézett a mosógépre, és látta, hogy a kérdéses alsóneműk is benn forognak.

A nap végén Tibor fáradtan az ágyához sétált. Az éjjeliszekrényen telefontöltője mellett talált egy gyógynövényes végbélkenőcsöt és kúpot. Kamilla már aludt, így nem beszélt vele erről, de tudta, hogy most cselekednie kell. A következő pár napban ugyan a lakásfelújítás tempójából visszavett egy kicsit a férfi, de a kapott szereknek köszönhetően szerencsére hamarosan elmúltak a panaszai.

Minden férfi megérdemel egy ilyen feleséget 2

Ha nem magától Tibortól hallottuk volna, el sem hittük volna, hogy ez a sztori nem kitaláció, és Kamilla ennyire diszkréten, szó nélkül intézett egy Tibor számára roppant kínos ügyet. A történet kezdete kis túlzással még megszokottnak is nevezhető abból a szempontból, hogy a férfiak többsége szereti addig húzni-halasztani az orvoslátogatást, amíg lehet, és a bajairól, egészségi panaszairól még a hozzá legközelebb állóknak sem szívesen beszél.

Jobb azonban nem megvárni azt a pillanatot, amikor a feleség „lebuktatja” a férjet a betegségével. A legtöbbször ugyanis garantált a kínos beszélgetés a napok óta gyűlő véres alsónadrágokról vagy a mindig kényelmetlen üléspozícióról tévénézés közben – igen, ezt is könnyen ki lehet szúrni!

Végbéltáji viszketés, fájdalom és vérzés együttes megléte esetén szinte biztos, hogy aranyérrel van dolgunk, de a tünetek külön-külön jelentkezésénél is gyanakodhatunk erre. Az esetek többségében mindenféle – akár a feleséggel, akár az orvossal folytatott – kínos beszélgetésnek elejét lehet venni a patikákban is megvásárolható kúpokkal és kenőcsökkel, amelyek gyorsan és hatásosan enyhítik a tüneteket.

Hirdetés

Az aranyér korai tünetei közé tartozik a székelés közben érzett fájdalom, a viszketés a végbéltájon, valamint vérzés is előfordulhat. Fontos, hogy minél előbb felismerjük a tüneteket és elkezdjük azok kezelését, így elkerülve a betegség súlyosbodását. A recept nélkül kapható Proktis-M termékcsalád a hialuronsav és a gyógynövények előnyös hatásait egyesítve enyhíti a végbélnyílás körül jelentkező panaszokat. A tünetektől függően a kúp és a kenőcs kombinálva is használható.
Minden férfi megérdemel egy ilyen feleséget 3

Patikában kapható gyógyászati segédeszközök

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!