A fiatal, független, sokszor távolról munkát végző párok egyre többen vágnak bele a vándorló életformába. Ehhez egyedileg épített lakóautókat használnak, amelyek költségben nem sokkal olcsóbbak, mint egy használt, profi lakókocsi, de stílusukban teljesen egyediek. Ezekbe olyan otthonos belsőt faragnak, amilyet csak akarnak, erre tökéletes példa a képeken, és a videón látható Ford Transit. 

Kívül átlagos futkározós Transitnak tűnik, de belül egy igazi álom valósult meg 1

Építésük a természetes anyagokról szól, az átalakítás javát fából készítették el, és meglepő módon sötét árnyalatokat választottak a festés terén. Szokatlan, de végeredményben hangulatos lett az eredmény, főleg a fekhely környékét díszítő, norvég fatemplomokat idéző borítással. 

Az emelt ágy alatt komoly  méretű tároló található, ami mind belülről, mind kívülről megközelíthető. Belül a stílusos konyhában nincs főzőlap, és ez egy tudatos döntés, ők sokkal jobban szeretnek kint, a szabad ég alatt főzni, mint a belteret összefröcskölni zsírfoltokkal. 

Kívül átlagos futkározós Transitnak tűnik, de belül egy igazi álom valósult meg 2

A tisztálkodás, mosdó igazi nomád megoldással lett beszerelve. Egy netről rendelhető, saját vízmelegítővel ellátott, elektromos zuhanrózsa áll rendelkezésre, amit a tetőre rögzíthető zuhanyfüggöny mögé bújva használnak. A vécé klasszikus hordozható kempingtoalett, ami a zuhanyzásra szolgáló fakádban kapott helyet. 

Kívül átlagos futkározós Transitnak tűnik, de belül egy igazi álom valósult meg 3

Kicsit zsúfolt, de egy összeszokott párnak nem okozhat gondot, ha még a reggeli mosogatása közben a másik fél már onnan karnyújtásnyi távolságra olvas a budin. Mindent összevetve barátságos életteret hoztak össze, amivel eredetileg fél évre terveztek, de annyira bejött nekik a nomádlét, hogy inkább évekig élnek majd a furgonban.