Mindenféle finomsággal fel szokták turbózni a japán ramen leveseket. A tésztaalapú leves elképesztően sűrű, melybe kerülhet főtt tojás, hús, zöldség és gomba is. Nem is meglepő, hogy mire végez a sűrejével az ember, annyira megtelik, hogy a levét egyszerűen képtelen elfogyasztani és inkább meghagyja.

A megmaradt ramenek egy fajtáját, a tonkotsut most egy japán cég elkezdte újrahasznosítani, és biodízelt gyárt belőle. A tonkotsunál ez azért jöhet szóba, mert a leves alapja úgy készül, hogy hosszú órákon keresztül főznek disznócsontokat. Ez idő alatt rengeteg zsiradék és egyéb anyag kiázik belőle, ez az, amire igazából szüksége van a vállalatnak az üzemanyag előállításához.

Ezt keverik hozzá a sütőolajból készült dízelhez, melyet aztán már lehet is tankolni a járművekbe. Az üzlet beindulásakor 2000 étteremmel kötöttek szerződést, hogy onnan felvásárolják a használt olajat és a levesmaradékot. Ezzel napi 3000 liter biodízelt tudtak előállítani, mellyel 170 teherautót kezdtek üzemeltetni.

Azóta szélesedett az üzemanyagot használók köre, és bejelentették, hogy olyan, kisvasutakon közlekedő mozdonyokat is ilyennel tankolnak meg a környéken, mint az alábbiakban látható.