Kevés dolog van a világon, amit annyian szeretnek, mint a chipset, de az olajban sütött, ízesített krumpliszirmokkal is van baj. Az egyik például az, hogy mindig zsíros, ragacsos marad tőle a kezünk. Lenyalhatjuk persze, de a nyál- és zsírmaradványok továbbra is ott lesznek ujjainkon. A felkészültek bevethetnek nedves törlőkendőt, de őszintén szólva nem túl gyakori, hogy a kanapén vagy kedvenc fotelünkben ülve a tévé előtt rögtön ott van karnyújtásnyira egy ilyen kendő.

Maradt tehát a kényelmet megzavaró felkelés és kézmosás, ha nem szeretnénk mindent összekenni. Ebből a szempontból szerencsések lehetnek azok a japánok, akik hozzájuthatnak a Lay’s újdonságához, az ujjmosógéphez. A világ legnagyobb chipsgyártója egy olyan apró mosógépet tervezett, melynek ajtaján bedughatjuk zsíros-ragadós ujjainkat, majd tisztán húzhatjuk ki őket.

Itt a chipsevés utáni ujjmosógép 1

Mindehhez csak annyi kell, hogy legyen energiával feltöltve a 15 cm magas eszköz, és legyen alkohol is a megfelelő tartályban, melyet a beépített spriccelő az ujjakra fecskendez, lemosva ezzel róla mindent.

Itt a chipsevés utáni ujjmosógép 2

Az eszközből mindössze öt létezik, melyet valamilyen nyereményjátékkal szerezhetnek meg a szerencsés chipsfogyasztók.