Aki egy kicsit is műszaki beállítottságú ember, biztosan hallotta már azt a közhelyt, hogy ha valaminek mozognia kell, de nem mozog, használjon WD-40-et, ha pedig valami mozog, de nem kellene mozognia, akkor a szürke ragasztószalag jelenti a tuti megoldást. Utóbbi széles körű felhasználását láthattuk már tévéműsoroktól kezdve amatőr barkácsolókig szinte mindenhol, volt, aki még autógumit is megpróbált vele helyettesíteni.

Ivaszaki Takahiro azonban teljesen másképp használja a szalagot. A Hirosimában alkotó japán művész mindennapjainkban használt tárgyakból alkot előszeretettel művészi értékű installációkat, legyen szó például egymásra dobott törülközőkről, könyvjelzőkről vagy épp seprűkről.

Így még biztosan nem használtuk a ragasztószalagot 2Így még biztosan nem használtuk a ragasztószalagot 3

Kedvencünk tőle azonban a már említett ragasztószalagos vonal. Geo Eye című alkotássorozatánál például le sem tekeri hagyományos értelemben véve a tekercsről az anyagot, hanem körbevágja oly módon, hogy egy topográfiai térképet kapjunk. Ezek ráadásul pontos leképezései a valóságban is létező helyszíneknek: a nyitóképen a hongkongi Viktória-csúcs, míg alább a Nagaszaki városában található Inasa-hegy és a várost kettészelő folyó látható.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

UBERKREATIVE (@uberkreative) által megosztott bejegyzés

Az alábbi bejegyzésben pedig több hasonló ragasztószalagot is meg lehet tekinteni.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

🖼 M R. T I S S U E S 🖼 (@mrtissues) által megosztott bejegyzés