Az atlantai Chavonna Ross tetoválóművészként kezdte, de több lábra állt, amikor belevágott a gyertyakészítésbe. A Bang’N Candles azonban nem teamécsesekkel kereskedik, minden egyes kanócos fényforrás egy-egy kézzel készült mestermű.

Ross művei ugyanis ételeket, édességeket mintáznak annyira realisztikusan, hogy összefut tőlük a nyál a szánkban. Szinte bármit képes megalkotni környezetbarát szójaviaszából 2-3 óra alatt, a remekművek tökéletesítéséhez pedig néha valódi ételeket is fel kell használnia.

A csibefalatokat és más hasonló apróságokat például leönti szilikonnal, melyből kiveszi az ételt, és a gumis anyag megdermedve tökéletes gyertyaöntőformává válik. Ebbe mehet a viasz, melyet csak meg kell festenie, és kész a nuggetsgyertya. A bonyolultabb “desszerteket” azonban teljesen kézzel készíti, többszínű viasszal dolgozik, melyeket sokszor olvaszt vagy épp reszel, ha azt az aktuális fogás megkívánja.

Legszívesebben beleharapnánk ezekbe a gyertyákba 1

Egy-egy ilyen alkotás 15-40 óráig ég, mérettől függően, áruk pedig 1 és 55 dollár között (400-22 000 forint) változik. Az olcsóbb kategóriába az egyébként is falatnyi macaronok tartoznak, míg a legdrágább tétel egy banános desszert.